Zalévací vaky na strom baumbad jsou vysoce kvalitní produkty, které při správném používání vydrží roky. Důležitým faktorem je občasné čištění sáčků. Zde se dozvíte vše o tomto tématu. Na konci textu najdete ještě další informace o tom, jak můžete prodloužit životnost vašich tašek.

Jak často bych měl čistit své vaky na zalévání stromů?

Nejdůležitějším opatřením pro péči o vaše pytle na stromy je jejich odstranění ze stromu na konci sezóny zavlažování uložit. Pokud chcete sáčky čistit pouze jednou ročně, je čas to udělat. Pokyny k tomu naleznete níže.

Doporučujeme také v období zálivky pravidelně odstraňovat pytle ze stromu a čistit je. Chcete-li to provést, vylijte zbývající vodu a nechte sáček mimo strom alespoň jeden den. To má také následující výhody:

  • Zabraňuje tvorbě řas v zavlažovacím vaku
  • Zabraňuje napadení mravenci
  • Snižuje zamokření a rozvoj plísní na kmeni stromu

Poté, co vylijete zbývající vodu, můžete tašku otřít zevnitř i zvenku vlhkou houbou a poté ji nechat uschnout. Dbejte na to, aby taška na prudkém slunci nevyschla. Vaše taška bude poté znovu připravena k použití.

Na co si dát pozor při čištění pytlů na zalévání stromů?

  • Používejte pouze měkké materiály. Ideální je vlhký hadřík nebo houba.
  • Nepoužívejte chemické čisticí prostředky. Ty s největší pravděpodobností poškodí strom, který sáčkem zaléváte, i rostliny kolem něj.
  • Pokud přesto chcete používat chemické čisticí prostředky, ujistěte se, že nenapadají plast a jsou biologicky rozložitelné.
  • Sáčky neperte v pračce.

Jak postupujete při čištění pytlů na zalévání stromů?

Pokud chcete sáčky důkladně vyčistit, doporučujeme následující postup:

  1. Nejprve vylijte zbývající vodu ze sáčku.
  2. Vyčistěte vnější strany sáčků. V ideálním případě byste měli sáčky vydrhnout a otřít hadrem, houbou nebo hadříkem pomocí vodní hadice, s měkkým kartáčovým nástavcem nebo bez něj. V žádném případě nepoužívejte vysoké teploty nebo vysokotlaký čistič. Poznámka: Kärchern zkracuje životnost tašek.
  3. Vyčistěte vnitřek sáčků: Zde pravděpodobně nepotřebujete tolik vody jako venku. K setření prachu často postačí vlhký hadřík.
  4. Jsou-li otvory ucpané, můžete je opatrně vycvaknout hřebíkem. Důležité: Nedělejte do sáčku žádné nové otvory.
  5. Při čištění můžete také zkontrolovat, zda na vaší tašce nejsou nějaké vady. Pokud taková místa existují, máte možnost si u nás zdarma objednat nášivky. Jeden najdete zde Instrukcejak opravit tašky.
  6. Jakmile jsou sáčky umyté, nezapomeňte je důkladně vysušit. V ideálním případě byste je měli pověsit dnem vzhůru, aby mohla voda odtékat. Nechte je viset dva až tři dny. Než je sundáte, zkontrolujte, zda jsou zcela suché. Můžete tak zabránit tvorbě plísní.
  7. Na jaře po uskladnění můžete sáčky zkontrolovat a setřít prach.

Můžete se dozvědět více o tom, jak můžete prodloužit životnost vašich tašek zde.

 

Chcete více znalostí o stromech?

To by vás mohlo zajímat

Přes zimu uschovejte zalévací pytle na stromy a zavlažovací kruhy

Pokud na konci zalévací sezóny uložíte své sáčky na zalévání stromů, můžete prodloužit jejich životnost...

Proč se vyplatí používat vaky na zalévání stromů

Počet suchých období a horkých dnů již několik let rapidně stoupá. Zvláště mladí...

Skvělý nápad, snadné použití a vše bylo perfektní od objednávky až po doručení.

Michael K.

Zalévací pytel baumbad

Pořiďte si prémiový zavlažovací pytel