Lze opravit stromové sáčky do koupele? Ano! A čím více, tím lépe!

Žádáme vás proto, abyste zavlažovací vaky jednoduše nevyhazovali. Kromě opravy je zde také a recyklační program za poškozené tašky. V tomto případě vaše tašky opravíme a darujeme, nebo tašky uzavřou opravárenské sady zpracované, které vám dáváme zdarma k dispozici, pokud si budete chtít své tašky opravit sami.

To je přesně důvod, proč jsme vyvinuli následující pokyny. Stromové koupací vaky lze opravit, protože jsou vyrobeny z elastického PVC materiálu, který je také vyztužený vlákny pro použití se stromy. PVC se také používá v nafukovacích člunech a mnoho nafukovacích kamarádů na hraní do bazénů nebo jezer je také vyrobeno z podobného materiálu. To znamená, že existuje mnoho lepidel a opravárenských sad, které můžete dokonce najít doma.

V našem návodu na opravu jsme otestovali širokou škálu běžných domácích lepidel, materiálů a opravárenských sad (většinou pro nafukovací čluny, protože i ty jsou vyrobeny z PVC), aby to bylo co nejjednodušší a nejekologičtější. Pokud u vás doma nic nenajdete, na závěr jsme také připojili seznam našich doporučení. Ty lze zakoupit v mnoha diskontech, železářstvích nebo online. Společně tedy můžeme ušetřit co nejvíce tašek a ušetřit zdroje!

Na fotografii jsou různá lepidla a opravné sady, které jsme testovali pro opravu tašky na strom.

Vzhledem k velkému množství možností bychom vám rádi sdělili naše zkušenosti s opravou a ukázali vám, co bylo obzvláště vhodné a co nemůžeme doporučit. Také doporučujeme, abyste si nejprve kompletně přečetli pokyny, protože je třeba zvážit několik věcí a teprve poté se pusťte do opravy pomocí pokynů.

Obsah
8 způsobů, jak opravit pytel na strom.
Jaký je nejlepší způsob, jak opravit pytel na strom?
Co se nepodařilo opravit tašky!
Co fungovalo při opravě tašek!
Návod na opravu pytle na strom (krátká verze)
Přehled pracovních kroků
Podrobný návod na opravu včetně tipů
Proč se stává, že pytle na stromy potřebují opravu?
Rady pro dlouhý život
Přehled osmi testovaných lepidel a materiálů.
Závěr na téma opravy pytlů na stromy svépomocí
Sada na opravu koupele ve stromech

8 způsobů, jak opravit pytel na strom.

Jednou jsme prohledali náš domov a internet a hledali produkty, které by mohly být schopny opravit pytel na strom. Nápad vznikl z myšlenky, že vám to dá možnost vidět, jestli už něco doma máte a nemusíte kupovat něco nového na opravu své vadné tašky na stromeček. Narazili jsme na následujících 8 možností opravy. Ceny jednotlivých variant se pohybují mezi 0,99 - 19,99 €. Jsme si vědomi toho, že za cenu některých sad je možné zakoupit novou tašku. Ale o to přesně nejde. Chceme s vámi spolupracovat na opravě co největšího počtu pytlů na stromy! Pokud již doma najdete něco k opravě, je to ideální případ pro opravu vaší vadné tašky způsobem šetřícím zdroje a šetrným k životnímu prostředí.

  1. vteřinové lepidlo - (cca 1 €)
  2. M3 lepicí páska / látková páska - (cca 2 €)
  3. Tekuté lepidlo na PVC (tekuté PVC) - (cca 11 €)
  4. vulkanizační lepidlo (sada na opravu stanu a plachty) - (cca 17 €)
  5. Dvousložkové lepidlo (AB lepidlo) - (cca 2 €)
  6. Sada na opravu nafukovacího člunu z PVC - (cca 20 €)
  7. Opravná sada pro nafukovací gumové hračky - (cca 13 €)
  8. PVC páska - (cca 17 €)

Je také užitečné použít následující nástroje:

  • rukavice
  • Lubrikační gel/smirkový papír
  • Štětec (pro roztírání lepidla – součástí mnoha sad)

Rozmazlený na výběr! Jaký je nejlepší způsob, jak opravit pytel na strom?

Nejprve máme naše testy na slavných lepicí páska M3 (tkáňová páska) myslel. Můj děda s ním opravoval nejrůznější věci. Možná si také vzpomenete na stříbrnou pásku.
Bohužel jsme nebyli schopni aplikovat dostatečnou přilnavost, abychom zadrželi vodu. Vždy si našlo způsob, jak se dostat z pytle na různých místech na pásce. Může za to i tlak, kterým voda v sáčku tlačí. Lepicí páska M3 se nám proto nehodí k opravě pytlů na stromy.

Dále jsme se blíže podívali na různé opravárenské sady. Ty se obvykle skládají z lepidla a různých náplastí a také rukavic nebo jiných nástrojů pro nanášení lepidla. Materiál opravných záplat z většiny opravárenských sad se velmi liší od materiálu sáčků na stromeček. Ukázalo se, že vlákny vyztužený PVC materiál baumbadových zavlažovacích vaků nefunguje dobře s PVC pro nafukovací člun nebo nafukovací hračka harmonizuje.
Je to proto, že nafukovací čluny používají PVC, které je výrazně tlustší než stromové vaky. Nafukovací čluny nebo raftingové čluny musí hodně vydržet, když závodí přes kameny a jiné překážky v řece. Také u lodí jde vždy o lidské životy, což znamená, že je použit velmi silný a tuhý materiál.
V nafukovacích hračkách je zpracované PVC mnohem tenčí a měkčí než ve stromových pytlích. Přeci jen by měl být co nejlehčí a snadno přenosný i pro děti.
V důsledku toho se materiály celkově natolik liší, že opravné sady neulpívají na pytlích na stromech.

Co nefungovalo při opravě tašek:

Loděnice PVC pásky a Pancéřová páska M3 nevydrželo. Ani ve větším množství. Proto je nemůžeme doporučit k opravě.

Také nemůžeme doporučit záplaty z opravárenských sad k použití pro lodě nebo nafukovací hračky k upevnění tašky na strom.

Zde je video, kde můžete vidět, jak různá lepidla a materiály přilnou ke stromečku.

Co fungovalo při opravě sáčků:

Všechny ostatní testy ukázaly, že recyklované náplasti (tj. náplasti vyrobené ze stejného materiálu jako sáčky na strom baumbad) nejlépe drží a zůstávají těsné, bez ohledu na to, jaké lepidlo bylo v testu použito.
Měl bys PVC lepidlo, vteřinové lepidlo, 2složkové lepidlo, vulkanizační lepidlo nebo podobné lepidlo které mohou lepit plasty, úspěšné opravě by nemělo nic stát v cestě.

Abychom vám to ještě usnadnili, zdokumentovali jsme pro vás opravu tekutým lepidlem krok za krokem a shrnuli pro vás užitečné tipy.

Pokyny krok za krokem pro opravu sáčku na strom pomocí tekutého lepidla a záplaty:

Proces opravy byl pro různá lepidla podobný. V tomto příkladu jsme použili superlepidlo a kus PVC záplaty z recyklačního programu.
Použití záplat se doporučuje zejména pro poškození, jako jsou řezy nebo díry ve střední části stromové tašky. Oprava vnějších svarů se zde zpočátku neuvažuje.
Při manipulaci s lepidly jsme vždy používali rukavice, abychom si chránili pokožku. Před použitím lepidel byste si také měli vždy přečíst související návod k použití. To vždy zahrnuje doby schnutí a bezpečnostní pokyny.

Důležité: Před opravou musí být oblast stromového vaku, která má být opravena, důkladně vyčištěna. Ten musí být zbaven prachu a mastnoty, aby tekuté lepidlo dobře přilnulo.

Přehled pracovních kroků:

  1. zdrsnit pytel
  2. upravit záplaty
  3. naneste lepidlo
  4. Přineste náplasti a sáček dohromady
  5. nechat uschnout

Přehled pracovních kroků při opravě tekutým lepidlem a záplatou.

Oprava stromových pytlů tekutým lepidlem s podrobnými užitečnými tipy:

Krok 1 – Připravte místo opravy

Nejprve se opravované místo důkladně očistí a následně se zdrsní povrch pro lepení záplaty.

Nejprve se místo určené k opravě důkladně očistí a následně se místo pro nalepení záplaty zdrsní.

Můžete vidět poškození způsobené řezem. Sáček jsme začistili 2-4 cm kolem a následně zdrsnili brusným papírem (zrnitost 80-200). Je důležité odebírat jen malé množství materiálu, aby se taška dále nepoškozovala.
Tip: Stromový pytel mírně zdrsněte a záplatu silněji. To také zabraňuje dalšímu trhání. Zdrsněná oblast by měla být větší než použitá náplast.

Krok 2 - Výběr/oříznutí záplaty

Ve druhém kroku se vybere nebo nařeže a také zdrsní vhodná záplata.

Po přípravě sáčku se nastříhá nebo vybere vhodná záplata. Náplast by měla být větší než poškození. Ideální je velikost záplaty 2-4 cm kolem řezu, aby bylo kolem dokola dostatek místa pro lepidlo a vznikla dostatečná přilnavost. To může být také o několik centimetrů více ve směru řezu.
Tip: Je důležité, aby se záplata kolem poškození příliš nezvětšila, jinak bude sáček obtížnější utěsnit.

Krok 3 - Naneste lepidlo

Dále se lepidlo nanáší podle návodu k lepidlu.

Dále se lepidlo nanese podle návodu k lepidlu.

Nyní je naneseno superlepidlo. V závislosti na použitém tekutém lepidle je třeba zvážit různé věci. V dolní části článku jsme pro vás také sestavili výhody a nevýhody a také tipy na další tekutá lepidla. Je důležité, abyste lepidlo bohatě a úhledně rozetřeli po celé záplatě. Nepoužívejte příliš málo lepidla, jinak může dojít k úniku.
Tip: Superglues mají tu vlastnost, že ztvrdnou ve velmi krátké době, ale nepracují uspěchaně, potřebují také určitý tlak, aby se proces rozjel.

Krok 4 - Aplikace náplasti

V kroku 4 se náplast aplikuje na poškozenou oblast.

Nyní je náplast přitlačena na sáček. Prstem můžete lepidlo rozetřít zevnitř ven, aby se lepidlo rozprostřelo po celé ploše. Pokud lepidlo dojde, nevadí (jen ho tam nechte). Lepší je mít trochu víc lepidla než málo. Pozor ale na prsty, některá lepidla mohou začít velmi rychle lepit.
Tip: Taška by měla ležet na hladkém povrchu. Pracujte také klidně a v klidu, výsledek pak bude těsný a prsty udržíte čisté.

Krok 5 – Nechte zaschnout

Nyní je čas počkat a nechat lepidlo zaschnout.

Posledním krokem je vytvrzení, doba schnutí se liší v závislosti na lepidle. Nejlepší je nahlédnout do návodu k obsluze vašeho lepidla. Pokud jste lepidlo dobře rozmístili a přitlačili v kroku 4, většina lepidel již nevyžaduje stálý tlak.
Tip: Chcete-li být na bezpečné straně, můžete vždy počkat den, než dáte tašky zpět na strom. Nepokládejte na záplatu jen něco těžkého, jinak by se předmět mohl zaseknout!

Proč se stává, že pytle na stromy potřebují opravu?

Při každodenním používání se se stromem stane široká škála věcí, které mohou mít dopad na životnost stromového vaku. Proto jsme pro vás uvedli nejčastější vlivy:

  • špatné zacházení (viz pokyny) s pouzdrem
  • Poškození nůžkami na živý plot
  • Sekačka nebo robotická sekačka na trávu
  • vandalství
  • Zimní služby odmetání sněhu
  • Hlodavci, kuny nebo jiná divoká zvířata (většinou až když je velmi, velmi sucho a už nemohou najít pitnou vodu).
  • Povětrnostní vlivy jako bouřka, kroupy, mráz nebo slunce (naše taška má UV ochranu)
  • Psi, kteří ho čůrají velmi dlouho
  • Řasy mohou po velmi dlouhém používání ucpat dva otvory
  • Špinavá voda nebo nečistoty v sáčku by mohly ucpat otvory
  • Přísady do hnojiv (v závislosti na chemickém složení)

Rady pro dlouhý život

Sáčky používejte nejlépe jen ve fázích, ve kterých jsou potřeba, a ve zbývajícím čase je dejte na suché místo, osušte a vyčistěte, aby se netvořily řasy a sáček byl chráněn. Pokud je to možné, vyvarujte se také výše uvedeným okolnostem, které snižují životnost. Pak zůstanou vaše vaky na stromky po dlouhou dobu plně funkční.

Osm testovaných lepidel a materiálů na opravu pytle na strom v přehledu.

Nakonec jsme pro vás shrnuli osm různých metod oprav a zvážili výhody a nevýhody. Objednávka není hodnocením vhodnosti, ale jednoduše vzešla z našeho výzkumu.

vteřinové lepidlo

Popis: Superlepidlo je průhledné, lepí téměř všechny materiály k sobě a lze jej dávkovat s naprostou přesností.

Vhodné na opravu: Ja
Cena: cca 2-6 €
Klasifikace: Lepidlo pro domácnost
Doporučení: Ano (levné a často dostupné doma)

 

M3 lepicí páska / látková páska

Popis: Univerzálně použitelné textilní lepidlo pro různé aplikace, jako je lehké těsnění, svazkování, značení nebo dočasné opravy

Vhodné na opravu: Ja
Cena: cca 2-6 €
Klasifikace: Lepidlo pro domácnost
Doporučení: Ano (levné a často dostupné doma)

 

Tekuté lepidlo na PVC (tekuté PVC)

Popis: Tekutá náplast - Tekuté PVC černé na zalátání děr nebo trhlin v nafukovacích člunech.

Vhodné na opravu: Ja
Cena: o 12 €
Klasifikace: Profesionální lepidlo
Doporučení: pouze pokud je k dispozici doma (vysoká cena)

 

vulkanizační lepidlo (sada na opravu stanu a plachty)

Popis: Opravná sada stan, nafukovací člun, nafukovací matrace, opravná sada, PVC plachty nepromokavé, průhledné.

Vhodné na opravu: Částečně / je použitelné pouze lepidlo
Cena: o 18 €
Klasifikace: Profesionální opravná sada
Doporučení: pouze pokud je k dispozici doma (vysoká cena)

 

Dvousložkové lepidlo (AB lepidlo)

Popis: 2složkové lepidlo lepí k sobě navzájem i k sobě různé materiály jako je keramika, porcelán, sklo, dřevo, kámen, kov a různé plasty.

Vhodné na opravu: Ja
Cena: cca 2-6 €
Klasifikace: Lepidlo pro domácnost
Doporučení: Ano *Vítěz srovnání (levné a často dostupné doma)

 

Sada na opravu nafukovacího člunu z PVC

Popis: 2složkové polyuretanové lepidlo na nafukovací čluny z PVC.

Vhodné na opravu: Částečně / je použitelné pouze lepidlo
Cena: o 20 €
Klasifikace: Profesionální opravná sada
Doporučení: pouze pokud je k dispozici doma (velmi vysoká cena)

 

Opravná sada pro nafukovací gumové hračky

Popis: K opravě drobných proděravění stanů a venkovních předmětů s PVC, PU nebo látkovým povrchem.

Vhodné na opravu: Částečně / je použitelné pouze lepidlo
Cena: o 13 €
Klasifikace: Profesionální opravná sada
Doporučení: pouze pokud je k dispozici doma (vysoká cena)

 

PVC páska

Popis: Opravná sada slouží k opravě řezných ran a propíchnutí na nafukovacích člunech, raftech, kajakech, kánoích, nafukovacích pohovkách a obývacích pokojích a hračkách do vody.

Vhodné na opravu: Částečně / je použitelné pouze lepidlo
Cena: o 17 €
Klasifikace: Profesionální opravná sada
Doporučení: pouze pokud je k dispozici doma (vysoká cena)

 

Závěr na téma opravy pytlů na stromy sami:

Doufáme, že vám tento příspěvek pomůže opravit váš stromeček sami. Ukázalo se, že oprava pytlů na stromky, pokud jsou poškozené, nevyžaduje mnoho práce. Většina z nás už má doma vše potřebné k opravě.
Proto bychom všichni měli využít možnosti opravy, než se taška jen tak vyhodí.
Pokud si přesto místo opravy defektu raději pořídíte nový stromeček, rádi bychom vás požádali, abyste nás podpořili v našem recyklačním programu, abychom mohli vadné sáčky opravit a darovat nebo zpracovat na opravné záplaty. Vadné tašky jsou také cenným zdrojem. Neplýtvejme jimi.

Velmi nás bavilo kombinovat různé materiály, abychom zjistili, co funguje. Dozvěděli jsme se také hodně o našich produktech. Tyto poznatky začleňujeme do novějších generací vaků na stromky, aby byly ještě trvanlivější a odolnější vůči vlivům prostředí. Jsme mladý start-up, který se neustále vzdělává a vzdělává. Pokud při svých opravách narazíte na řešení, které nemáme vyzkoušeno nebo má doplňky, budeme rádi, když se o něj s námi a komunitou #treeretter podělíte. Tímto způsobem lze ušetřit zdroje a optimálně zalévat stromy.

Sáčky na strom s různými barevnými nášivkami z našeho testu

Sada na opravu koupele na stromy pro vaky na zalévání stromů

Chcete si sami opravit zavlažovací pytel a potřebujete záplaty vyrobené z materiálu baumbad. Pak nám jednoduše pošlete e-mail s vaší poštovní adresou service@baumbad.de a my vám v nejbližších dnech zdarma zašleme sadu s různě velkými nášivkami.

Chcete více znalostí o stromech?

To by vás mohlo zajímat

Přes zimu uschovejte zalévací pytle na stromy a zavlažovací kruhy

Pokud na konci zalévací sezóny uložíte své sáčky na zalévání stromů, můžete prodloužit jejich životnost...

Proč se vyplatí používat vaky na zalévání stromů

Počet suchých období a horkých dnů již několik let rapidně stoupá. Zvláště mladí...

Skvělý nápad, snadné použití a vše bylo perfektní od objednávky až po doručení.

Michael K.

Zalévací pytel baumbad

Pořiďte si prémiový zavlažovací pytel