Hrát

Přečtěte si článek

Pokud máte své pytle na zalévání stromů a GießPokud chcete kroužky používat mnoho let, doporučujeme je v zimě sundat ze stromu a uložit. V tomto článku najdete všechny důležité informace. 
Pokud byste také rádi věděli, co dalšího byste chtěli udělat pro zajištění dlouhé životnosti vašich vaků na zalévání stromů, níže najdete odkaz na další důležité pokyny k péči.

Proč byste měli skladovat pytle a kroužky na konci zalévací sezóny?

Na konci podzimu a v zimě stromy potřebují jen trochu vody. Nemá proto smysl nechávat svůj zalévací pytel na stromě trvale. Vysoká vlhkost na podzim může způsobit i plíseň na kmeni. Sáček navíc vlivem mrazu zkřehne. Pokud chcete zalévat stromy v zimě, měli byste po každém zavlažování postupovat podle jednotlivých kroků v tomto návodu. Pokud vás toto téma zajímá, více informací o zalévání stromů najdete v těchto článcích Podzim a Zima.

Jak správně skladujete pytle na zalévání stromů?

Když pytlíky ze stromu na konci sezóny zavlažování sundáte, měli byste je nejprve důkladně vyčistit. O tom můžete najít podrobný článek zde.

Pokud jsou sáčky čisté a suché, můžete je skladovat v suchu, pokud možno při stálé teplotě mezi 5 a 20 stupni Celsia. Pokud máte například suterén, byla by to ideální místnost. Jinak je můžete skladovat i ve svém bytě.

V závislosti na vašich preferencích a podmínkách máte různé možnosti skladování:

  • Sáčky můžete opatrně složit a naskládat na sebe.
  • Případně můžete tašky srolovat jako podložku na jógu. Válcování je na PVC nejméně namáhavé, protože dochází k několika zlomům.
  • Zavěste tašky za smyčky. 

Měli byste také věnovat pozornost následujícím bodům:

  • Dávejte pozor, abyste na tašky nepoložili nic těžkého.
  • Dbejte na to, aby při skladování bylo co nejméně zauzlení a záhybů. Sáčky můžete také trochu narovnat. Navíc může být užitečné nechat zip otevřený.

A jak skladujete vy? Gießzazvonit správně?

Pro licí kroužky platí stejné zásady jako pro vaky. Je důležité, abyste kroužky skladovali s otevřeným víkem. Odšroubovaná víčka můžete uložit do nádoby. Kroužky můžete naskládat na sebe.

Zde je další návod krok za krokem:

  • Čisté a prázdné: Před uskladněním se ujistěte, že jsou zalévací vaky čisté a zcela prázdné. Odstraňte veškeré nečistoty, úlomky nebo úlomky z vnitřku sáčků.
  • Sušení na vzduchu: Před uložením nechte pytle úplně vyschnout na vzduchu. Tím se zabrání tvorbě plísní nebo mechu při skladování.
  • Kontrola poškození: Před uskladněním zkontrolujte každý sáček, zda nevykazuje známky poškození, jako jsou díry, trhliny nebo opotřebovaná místa. Poškozené sáčky opravte nebo vyměňte, abyste zajistili jejich správnou funkci v případě potřeby.
  • Složení a stohování: Sáčky úhledně složte a naskládejte na suché a chladné skladovací místo. Nevystavujte je přímému slunečnímu záření, protože dlouhodobé vystavení UV záření může časem oslabit materiál.
  • Skladujte uvnitř: Pokud je to možné, můžete zalévací vaky skladovat uvnitř, abyste je chránili před extrémními povětrnostními podmínkami. Garáž, kůlna nebo jiný úložný prostor může poskytnout stabilnější prostředí.
  • Vyhněte se těžkým předmětům: Nepokládejte těžké předměty na uložené tašky, protože to může způsobit deformaci a poškození.
  • Označte a uspořádejte: Pokud máte několik baumbad sáčků různých velikostí nebo typů, označte je a podle toho uspořádejte. Usnadní vám to vyjmutí a přiřazení správného zalévacího vaku, když je na jaře potřeba.
  • Pravidelné kontroly: Uložené pytle pravidelně kontrolujte po celou zimu, abyste se ujistili, že zůstávají v dobrém stavu. Pokud si všimnete problémů v úložišti, měli byste je okamžitě opravit nebo změnit místo úložiště.

Dodržováním těchto pokynů k použití zajistíte, že vaše vaky na zalévání stromů zůstanou v dobrém stavu a budou znovu připraveny k použití na začátku nového vegetačního období.

Můžete se dozvědět více o tom, jak můžete prodloužit životnost vašich tašek zde.

0:00
/
Zobrazit přehrávač

Chcete více znalostí o stromech?

To by vás mohlo zajímat

Přes zimu uschovejte zalévací pytle na stromy a zavlažovací kruhy

Pokud na konci zalévací sezóny uložíte své sáčky na zalévání stromů, můžete prodloužit jejich životnost...

Proč se vyplatí používat vaky na zalévání stromů

Počet suchých období a horkých dnů již několik let rapidně stoupá. Zvláště mladí...

Skvělý nápad, snadné použití a vše bylo perfektní od objednávky až po doručení.

Michael K.

Zalévací pytel baumbad

Pořiďte si prémiový zavlažovací pytel