Hrát

Přečtěte si článek

Znáte Ted Talks? Pod heslem Myšlenky, které stojí za to šířit nejrozmanitější lidé mají možnost sdílet své znalosti, nápady a vize. Máte na to maximálně 18 minut, proto je většina prezentací velmi stručná a jasně formulovaná. Ted Talks nabízí rychlý a snadný způsob, jak získat znalosti a inspiraci na širokou škálu témat.

Přednášek o stromech je překvapivě mnoho. To ukazuje, že stále více lidí si uvědomuje důležitost stromů.

Zde jsou tři osobní doporučení ode mě:

Kanadská vědkyně Suzanne Simard zjistila, že stromy v lesích spolu komunikují. Má koncept wood-wide-web představil. Mnoho pozdějších knih a textů přebírá jejich výsledky výzkumu, jako například Peter Wohlleben ve své knize „Tajný život stromů“.

 

 

Další vynikající přednáškou o stromech je Thomas Crowther, výzkumník z ETH v Curychu. Thomas Crowther se věnuje udržitelnosti a zkoumá, jak mohou stromy přispět ke změně klimatu. Za to má vlastní laboratoř založen.

 

 

A tady je přednáška Stefana Mancusa, italského badatele, který se ve svém výzkumu věnuje inteligenci rostlin. 

 

 

A zde jsou další Ted Talks o stromech:

 

Andrew Hunkeler
Dipl. Sociální a kulturní antropolog se zaměřením na udržitelný a participativní návrh zeleně ve městech. (Více o autorovi). 
Mojí vizí je spojit: lidi a stromy, přírodu a kulturu, obyvatelstvo a městské úřady.
Máte-li jakékoli dotazy, návrhy, zajímavé příběhy nebo vzrušující poznatky k tomuto tématu, neváhejte mi napsat: andreas@baumbad.de. Těším se na vaši zprávu!

0:00
/
Zobrazit přehrávač

Chcete více znalostí o stromech?

To by vás mohlo zajímat

Skvělý nápad, snadné použití a vše bylo perfektní od objednávky až po doručení.

Michael K.

Zalévací pytel baumbad

Pořiďte si prémiový zavlažovací pytel