Kapková závlaha je založena na jednoduchém principu, ale má nesmírně silný vliv na naše stromy a rostliny. Existují různé způsoby, jak můžeme obsadit. Ani jedno není správné ani špatné, ale jeden fakt je jistý: naše stromy potřebují vodu k udržení našeho globálního ekosystému.

Co je to kapkové zavlažování?

Specifickou formou je kapková závlaha dlouhodobé zavlažování rozumět. Tohle je jeden Alternativní nalít s kropicí hadice nebo kropící konev. Pomocí této zavlažovací techniky vytvářejí hadice, trubky, zavlažovací vaky nebo zavlažovací koule malé množství vody rovnoměrně distribuované ke kořenům rostlin.

Uvnitř jsou hadice a trubky malé otvory, o kterém voda kapka po kapce je odvozený. Pokládka je možná i pod zem a dostává se přímo ke kořenům. Zavlažovací koule jsou vhodné pouze pro menší rostliny.

Jaké další možnosti castingu existují?

Kromě kapkové závlahy pro stromy existují samozřejmě i další možnosti zálivky. Klasická metoda je tato kropící konevE. Můžete k tomu použít vodu z vodovodu nebo dešťovou vodu sbírat do dešťového sudu. Pak je tu samozřejmě to kropicí hadice, kterým můžete zalévat stromy. Tato varianta je ještě pohodlnější než zalévání konví.

Kromě toho můžete kropení použít jako napajedlo. To zahrnuje otevřené rozstřikování vody na určitou oblast. Tento typ zavlažování zajišťuje, že zásoba vody v půdě je optimalizována tak, aby kořeny přežily i období sucha.

Jaké jsou výhody kapkové závlahy?

Předně velkou výhodou je, že u kapkové závlahy je určit přesné množství vody listy. Na rozdíl od zavlažování zahradní hadicí přesně víte, kolik vody svým stromům dodáváte a můžete ji využít mnohem ekonomičtějšír bypass. Zejména v dobách změna klimatu vždy je dlouhé sucho. Proto je důležité neplýtvat vodou.

Zaléváš tím strom kropící konev, jedná se o velmi velké množství vody najednou. tato "povodeň" proudí velmi rychle a kořeny stěží mají možnost vodu dostatečně absorbovat. a kapkové zavlažování opět velmi znepokojený pomalu kapku po kapce že ke kořenům lze skutečně dosáhnout vodou.

S umělým zavlažováním a kropení jeden může vysoké ztráty odpařováním vyskytují při vyšších teplotách. S kapkovou závlahou se na zem dostane opravdu každá kapka. Zavlažování je proto vhodné v noci nebo v časných ranních hodinách.

Listy také nejsou zvlhčeny kapkovou závlahou. To má tu výhodu, že se houbové choroby tak snadno nešíří.

Takže si raději užívat než vodu? Potom můžeš s kapkovou závlahou nejen dlouhodobá vodaale také ušetřit spoustu času.

Pro jaké rostliny lze kapkovou závlahu použít?

Na tuto otázku lze rychle odpovědět, protože tento typ zavlažování je zásadní možné pro všechny rostliny. Je to jen otázka úsilí, protože mimo jiné je třeba nainstalovat vhodný zavlažovací systém. Stromová koupel je k dispozici pro jednotlivé stromy a rostliny zalévací vak velmi einfache, levný a rychlá instalace Možnost kapkové závlahy.

Pro větší plochy určené k zavlažování nebo pro četné rostliny nebo živé ploty v řadách je třeba nainstalovat a Kapková závlaha s hadicemi se však stávají dražšími a složitějšími.

Naše stromy mají především radost z kapkové závlahy, protože se tak voda dostává opravdu ke kořenům.

Jak můžete stromům dopřát osvěžující stromovou koupel s kapkovou závlahou?

Zejména v zemědělství se pokládají hadice k zalévání stromů kapkovou závlahou. Jedná se však o opravdu rozsáhlý a někdy složitý systém, který se na běžnou zahradu kvůli nákladům nevyplatí. I při pěstování vína je réva zásobována vodou přes kilometry potrubních systémů.

Mimo zemědělství se proto obzvláště dobře hodí pytel na zalévání stromů. Možná jste se s tímto typem zavlažování setkali při cestě městem. Stromová koupel je založena na jednoduchém principu, ale s našimi stromy dělá zázraky.

Představte si zavlažovací vak jako bunda omotaná kolem kmene stromu a zavírá se na zip. Zalévací vak umístěný kolem stromečku nyní naplněné až 75 litry vody vůle. Dává tuto vodu kapka po kapce přes malé dírky v rozmezí 6 - 9 hodin na zem kolem stromu. Takže strom dostane a dlouhá koupel. To je přesně to, co dává kořenům stromu dostatek času absorbovat vodu, aby jí zásobily celý strom.

Přitom vlhko země kolem stromu přes zavlažovací vak chráněna před slunečními paprsky. To chrání strom před suchem dvěma způsoby. Pro vás osobně je velkou výhodou, že Zavlažovací vaky instalovány a naplněny za pouhých 5 minut je. Na rozdíl od propracovaného zavlažovacího systému Uložit vy oba instalační úsilí a Peněžní.

S Baumbadem se tak stanete zachráncem stromů

V důsledku Změna klimatu bude suchá kouzla vždy déle. Běžný hustý déšť neumožňuje našim stromům absorbovat dostatek vody, podobně jako „přívalová“ zálivka. V konečném důsledku povede změna klimatu k masivnímu odumírání stromů.

V Baumbadu jsme se rozhodli zachránit stromy, a tak jsme veškerou naši vášeň vložili do pytlů na zalévání stromů. Milujeme to, co děláme, a chráníme život stromů účinným, jednoduchým a úsporným způsobem.

Ty chceš taky od zalévacího hrdiny po zachránce stromů vůle? Poté propojte stromy, které potřebují pomoc nebo ji již obdržely #casting hrdinů nebo #treesaveraby se více lidí dozvědělo o zalévání stromů. Každý člověk je zodpovědný za více než 400 stromů na tomto světě a i když nemůžeme všem okamžitě pomoci, každý krok tímto směrem je přelomový.

Pomozte více lidem pochopit, o čem změna klimatu je, stejně jako my společně Správně zalévejte stromy a kapku po kapce přeměňte suchou zemi na osvěžující stromovou koupel.

Chcete více znalostí o stromech?

To by vás mohlo zajímat

Přes zimu uschovejte zalévací pytle na stromy a zavlažovací kruhy

Pokud na konci zalévací sezóny uložíte své sáčky na zalévání stromů, můžete prodloužit jejich životnost...

Proč se vyplatí používat vaky na zalévání stromů

Počet suchých období a horkých dnů již několik let rapidně stoupá. Zvláště mladí...

Skvělý nápad, snadné použití a vše bylo perfektní od objednávky až po doručení.

Michael K.

Zalévací pytel baumbad

Pořiďte si prémiový zavlažovací pytel