Hrát

Přečtěte si článek

Představte si: Už několik dní je horko a sucho a vy máte strašnou žízeň. Hledali jste všude vodu - ale našli jste pouze suchou zemi. A pak je najednou na stromě uprostřed zahrady vyboulený zavlažovací pytel. Kdybyste byli žíznivým zvířetem, co byste v této situaci dělali?

Nečekali jsme, že zavlažovací vaky sežerou hlodavci. Ale teď, když jsou pravidelně horké dny a je dlouhodobě velmi sucho, stále častěji slýcháme o poškození tašek hlodavci. 

Naštěstí existuje velmi jednoduchý a účinný způsob, jak ochránit tašky před pokousáním zvířaty. A zároveň můžete také propagovat život na vaší zahradě nebo v jiné oblasti, o kterou se staráte.

Abyste zabránili žíznivým zvířatům ohlodávat vaše pytle na napájení, můžete jim nabídnout trochu vody v mělké misce. Uděláte tím také něco dobrého pro zvířata na vaší zahradě. Z dlouhodobého hlediska z toho profitují všichni. Protože: Zvířata jsou spolubydlící a pomocníci na našich zahradách. To mimochodem doporučuje i NABU. Pro ornitologa NABU Stefana Bosche jsou čistá a bezpečná místa ke koupání a pití nezbytná pro přežití mnoha zvířat.

Postavte na zahradě vodní koryto

Eine Na vaší zahradě by měly být zavedeny prostory ke koupání a pití pro zvířata snadné a nemusíte za to nic kupovat. Jako žlab na vodu můžete jednoduše použít mělkou misku. Nejlepší je dát je na poněkud odlehlé a stinné místo. Je důležité, aby se tam zvířata cítila bezpečně. Misku můžete také trochu zahrabat, aby nepřečníval okraj. Zejména pro malá zvířata je také užitečné, když napáječku vybavíte kouskem dřeva nebo kamenem jako doskočištěm. To je zvláště důležité pro hmyz, jako jsou včely, čmeláci nebo vážky. A kdo ví?ß: Možná vaši zahradu navštíví ježek. A někteří ptáčci si určitě dopřejí osvěžující koupel v napáječce.

Vodu v napáječce doporučujeme měnit každý den. Pokud voda stojí příliš dlouho v klidu, může se stát živnou půdou pro komáry.

Více informací na toto téma najdete v tomto videu:

 

A pokud se vám taška stále prodírá nebo se roztrhne:

Zde najdete Informacejak můžete opravit své tašky v několika krocích.

Stačí jednoduché domácí náčiní. Pokud chcete, můžete u nás získat i záplaty a proužky zbytkového materiálu můj recykl tašky. Pak je oprava ještě jednodušší. Požádejte nás o sadu na opravu – zašleme vám ji!

Zde je několik tipů, jak zajistit, aby vaše tašky vydržely mnoho let:

  • Ujistěte se, že s ním zacházíte správně. Jeden najdete zde Instrukce. 
  • Sáčky nechte na stromě pouze tehdy, když jsou potřeba. Pokud sáčky nejsou potřeba, můžete je skladovat v suchu a vyčištěné na suchém místě, abyste zabránili tvorbě řas a ochránili je před vnějším poškozením.
  • Za silných povětrnostních podmínek, jako jsou bouřky, kroupy nebo mráz, vyjměte sáček ze stromu. 
  • Dbejte na to, aby psi na sáček nemočili.
  • Při sekání trávníku vezměte pytel ze stromu.
  • Nepoužívejte zastaralou vodu nebo špinavou vodu. Nečistoty a řasy mohou ucpat otvory. Pokud si přesto chcete vzít zatuchlou vodu z jezírka nebo sudů, můžete vodu při plnění přefiltrovat hadříkem. 

Zde je článek o tom, jak to můžete udělat Prodlužte životnost svých vaků na zalévání stromů.

0:00
/
Zobrazit přehrávač

Chcete více znalostí o stromech?

To by vás mohlo zajímat

Přes zimu uschovejte zalévací pytle na stromy a zavlažovací kruhy

Pokud na konci zalévací sezóny uložíte své sáčky na zalévání stromů, můžete prodloužit jejich životnost...

Proč se vyplatí používat vaky na zalévání stromů

Počet suchých období a horkých dnů již několik let rapidně stoupá. Zvláště mladí...

Skvělý nápad, snadné použití a vše bylo perfektní od objednávky až po doručení.

Michael K.

Zalévací pytel baumbad

Pořiďte si prémiový zavlažovací pytel